להלן מקבץ טיפים מועילים לנושא In Memory Database:
• להציג להנהלה בצורה נכונה - כשמגישים את התכנית העסקית על טכנולוגיית IMDB להנהלה, כדאי להציג את החזר ההשקעה המוחשי, לא רק במונחים כלכליים אלא גם בהיבט של יכולת ניתוח מתקדמת יותר. הטכנולוגיה תאפשר לא רק לעשות דברים מהר יותר, אלא גם לעשות דברים שלא עשו כלל עד היום, כמו למשל חישובים בזמן אמת.
• לבחור טכנולוגיה פתוחה - בבחירת המוצר, כדאי לשים לב האם הוא "כבול" לספק מסוים או פתרון מסוים. הטכנולוגיה בבסיסה, אמורה להיות פתוחה להטמעה עם פתרונות מסוגים שונים. לכן חשוב לבדוק מראש את תאימות הטכנולוגיה מבחינת האפליקציות הקיימות בארגון, שיעבדו מולה.
• לקבל את מפת הדרכים - לפני קבלת החלטה, מומלץ לקבל מהיצרנים את ה-Road Map של המוצר. חשוב לברר את מידת ההשקעה המתוכננת של היצרן בטכנולוגיה ולראות את מפת הדרכים שלו, לפחות ל-5 שנים קדימה.
• לעשות בדק בית אמיתי - אדיר אורן, מנכ"ל ויועץ BI בכיר בחברתBICS ישראל, מזכיר שמכונות כאלו עולות כעשרות אלפי דולרים, ולכן ממליץ לעשות בדק בית אמיתי לפני שבוחרים בפתרון, לבדוק האם נעשו כל השיפורים ברמת התשתית והאפליקציות כדי להתאים לפתרון והאם הספק מבין את מורכבות הדרישות בארגון.
• התאמה לתוכנות SAP קיימות - פתרון HANA של SAP מספק מענה ל-In Memory Computing עבור מערכת ה-ECC ומערכת ה-BI של SAP (שהייתה ידועה בעבר כ-Business Warehouse Accelerator). אם אחת ממערכות אלו קיימת בארגון, ניתן להטמיע בה את התקן ה-In Memory בדיעבד.
לעוד מידע חינמי שעובד ומצליח וזה אמיתי! - www.pCon.co.il/Free3
קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.